IX. Képzőművész Tábor Szentbékkálla – program

Lassan elérkezik a tábor ideje, így néhány dolgot szeretnénk megosztani veletek. Számos programmal készültünk, amiket gondosan átbeszéltünk a résztvevő tanárokkal és igyekeztünk úgy kialakítani, hogy tudástól függetlenül, a közelgő egy héten mindenki megtalálja a számára megfelelő fejlődési, alkotási lehetőséget. A leírtak nincsenek kőbe vésve, így a változás jogát fenntartjuk. Ennek az oka az, hogy az elmúlt évek tapasztalata alapján a Káli-medence időjárása mindegyik arcát megmutatta már nekünk (egy pulcsi és nadrág sem árt, ha bekerül a bőröndbe). 

  1.   nap: ez a nap a „kiváltságosok” napja. A szervezők előkészítik a tábort. Lelkileg és testileg is felkészülnek a rájuk váró feladatokra, kihívásokra (töméntelen mennyiségű bocsánatkérésre, beszélgetésre, léleknevelésre,  stb.) 
  2.   nap: vasárnap utazástól függetlenül 10:00-tól fogadjuk a táborozókat a Napraforgó turistaszállón (Szentbékkálla, Kossuth u. 18, 8281). A szállás elfoglalása után, az első kétfogásos étkezés 17:00-kor lesz. A vacsora elfogyasztása után megnyitóval folytatjuk, ahol bemutatásra kerülnek a tanárok, a hely, a tábor célja, a heti program. 
  3.   nap: a reggeli után minden tanár a csoportjával egy közös konzultációval kezdi. Átbeszélik a heti tervet, elképzeléseket, megadják a kezdő lökést a táborozók számára. Antal Kitti a délután folyamán egy land-art kivitelezésére készül, melyre szívesen várja az érdeklődőket.
  4.   nap: a hét folyamán számos előadáson vehetnek részt a táborozók. Szigeti Márta tart színtanról egy prezentációt, továbbá várhatóan 12:00-tól Kovács Lillian vezetésével krokizásra kerül sor.
  5.   nap: a nap folyamán Zsomolya Szabolcs perspektíváról fog előadni.
  6.   nap: az időjárástól függően a vállalkozó szellemű táborozók egy túrán vehetnek részt. A cél Szentbékkálla mellett elterülő Fekete hegy fennsíkja és kilátója. Ha az időjárás kegyes lesz és a felvezető út állapota megfelelő megnézzük a falu egyik lenyűgöző nevezetességét (túrára alkalmas, zárt cipő kötelező!).
  7.   nap: a falu központi részén a táborozók street-art-on vehetnek részt. A nap végefelé a héten elkészült művek befejezése és a zárókiállítás előkészítése is elkezdődik.
  8.   nap: a nap folyamán az elkészült műveket felrakjuk, majd a búcsúvacsora után a tábor hivatalosan is lezárjuk egy zárókiállítás keretein belül.
  9.   nap: az utolsó nap a búcsú napja. Reggeli és a tábor eredeti állapotának visszaállítása után a tábor véget ér.

Minden nap várható egy terítés, közös konzultáció, ahol a tanárokkal lehetőség van átbeszélni, közösen az elkészített műveket. A cél, hogy minél többet fessenek, fejlődjenek a táborozók. 

A felsorolt programokon részt venni nem kötelező, de ajánlott!!! 😀