Tevékenységek

A művészek közt a történelem során mindig volt valamiféle csoportosulási rend. Direkt vagy indirekt módon kereshető és található volt a közös vonás, a közös cél, és a közös a tevékenységben.
A legfontosabb és a legnagyobb közös tulajdonság az alkotás igénye, az alkotási vágy. Valami megmutatása, egy mű teremtése, megmutatni valamit magamból, ahogy saját egyéniségemet átszűrve látom a világot, ahogy láttatni akarom a gondolataimat a környezetemmel.
Sokminden befolyásol egy alkotót, egy csoportot. Sok az azonosság és sok a különbözőség. Kérdés hogy mit akarunk keresni, mit szeretnénk látni, és találni.

Csoportunk célja ennek a kettősségnek az életben tartása.
Fontos, hogy a különbözőség megmaradjon, hogy miközben hatnak egymásra az alkotók, jelen legyen a másság, az egyéniség, és ennek az egyéniségnek a fejlődése alakulása észrevehető momentum legyen a tagok számára.
Személyes kontaktus, közös tevékenységek, együtt alkotás, és kommunikáció. Egymás segítése, támogatása a művészi munkában, és nem mellesleg emberi, baráti viszonylatokban is.

Életkorban, művészi kifejezésben, ha úgy tetszik stílusban, technikában más a csapat összetétele.
Más fejlődési fázis, és más ritmus: nem szempont a végzettség, a jelenlegi tudás; cél a szándék hogy közösséget vállaljanak a tagok egymással, alkotásban, emberségben.

Tevékenységeink nem rendszeresek, ami szinte állandó: a közös táborozás, mely során szinte egész évre feltöltődik a csapat. Közös kiállítások, pályázatok, sörözés, kirándulás. Korrektúra, képnézegetés, elemzés, építő kritika egyaránt jelen van a csapat tevékenységeiben.
Cél egymás tisztelete, szeretete, elfogadása az élet minden szintjén, az ezzel járó örömökkel, nyűgökkel együtt. Egymás támogatása a művészi úton, a művészi élet nehézségeit, örömeit megosztva egymással.


Szigeti Márta
2015. Május 13.